Coombs a klakör kommentárjai

Ugye mindenki ismeri az IMDB nevű oldalt? Nos, a napokban arra az elhatározásra jutottam, hogy megnézem azt a 250 filmet, amely az IMDB értékelése szerint az eddig elkészült 250 legjobb film.És mi ennek a blognak a lényege? Hát az majd kiderül.

Friss topikok

2012.04.05. 14:47 Myth Cooper

Bevezető - Gru

Halihó! Üdv mindenkinek! n.n Én lennék a már említett Lady Myth Cooper. Ezentúl velem is találkozhattok majd itt. Én lennék a gyerekesebb szerkesztő-társ (vagy valami olyasmi), aki rajzfilmekről fog írni. Előre is szögezzük le: rajzfilm és nem mese! A mese az, amit kiskorodban édesanyád lefekvés előtt felolvasott és/vagy emlékezetből mesélt. Az, amit a képernyőn látsz, animáció, tehát rajzolt „film”, rajzfilm. Rendben? n.n Én is követni fogom az IMDB listáját, a Top 50-eset. De még az előtt egyik kedvenc rajzfilmemről írnék nektek.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

          Valószínűleg mindenki ismeri az Egyszarvúdalt. „Ecca-ecca-eccavú”. Nos, ismerős? De nem biztos, hogy mindenki ismeri a rajzfilmet is, ahol elhangzik ez a dalocska. Hát ez lenne az első rajzfilm, amelyről írok, a Gru (Despicable me).        

            A történet maga nem túl bonyolult. Az egész azzal kezdőik, hogy egy szófogadatlan kölyöknek köszönhetően kiderül, hogy valaki ellopta a Gízai piramist. Ettől függetlenül megjelenik a főszereplőnk, aki – és ez véleményem szerint nem szokványos – maga a főgonosz. A meg nem értett gonosz zseni az ilyesztő  kutyaszerű házikedvencével, akit az édesanyja gúnyol, a munkatársa nem ért meg és akinek minyonok a szolgái. Ott van a lakás, amely kivülről normális méretekkel bír, belülről viszont – ahogy szokott lenni – tágas, és hatalmas pincével rendelkezik, ami mi mást, mint a gonosz hadiszállást rejti. Elhangzik a terv: felűl kell múlni a piramis-rablót, lopjuk el a Holdat! ( bizony, a Holdat ) De ez nem olyan egyszrű. Előbb el kell lopni a zsugorsugarat. Időközben találkozunk 3 kislánnyal is(Agnes, Edith, Margo), akik süteményt árulnak, és mint kiderül, árvák. Őket szeretné felhasználni Gru, hogy ellenfelétől Vektortól ellopja a zsugorsugarat. De a gyerekekkel nem olyan könnyű ám, mint ahogy azt a mi főszereplőnk gondolja. Fel kell olvasni nekik, szórakoztatni kell őket. A három kislány végül felforgatja Gru életét és elkezdődik a főgonosz jellemfejlődése.

            Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de én nem tudom megunni ezt a rajzfilmet. Már elég sokszor láttam és még mindig szívesen nézem újra. Még mindig ugyanúgy aranyosnak látom Agnest és még mindig ugyanolyan idegesítőnek Vektort. A kutya meg még mindig ilyesztő. u.u Szívszorító, mikor a lányoknak vissza kell térniük az árvaházba és szívmelengető a Gru és a lányok között kialakult kapcsolatot nézni a történet végén. Akár egyedül, akár társasággal – kistestvér, kisebb unokatestvér, esetleg barátok – mindenképp szórakoztató, de mégsem egy olyan rajzfilm amit azért néz meg az emeber, mert unatkozik. Legalábbis szerintem. Ezt már mindenki csak azután tudja eldönteni, hogy megézte. n.n

            Magyar nyelven néztem, szóval nem tudnám megmondani, hogy az angol szinkron mennyire illik a szereplőkhöz, viszont a magyarról tudok véleményt mondani. Gru hangját Scherer Péter adja,és véleményem szerint tökéletesen talál a hangja hozzá. Vektor hangjaként Szabó Máté szólal meg, és az ő hangja is igen jól illik a szeleburdi szereplőhöz. A három lány: Csifó Dorina mint Margo,Károlyi Lili mint Edith és Koller Virág mint Agnes szólalnak meg. Margo és Agnes hangja nagyon tetszett, viszont Edith hangja már kevésbé.

            A kis dalt ami elhangzik benne, beteszem ide, hátha még van olyan, akinek nem ment az idegeire n.n. Ezen kívül még egy dalt fogok mellékelni, amit Pharrell Williams előadásában hallhatunk, és már a rajzfilm elején hallható.

Ennyi lenne, jó szórakozást a rajzfilmhez! n.n

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://handromedae.blog.hu/api/trackback/id/tr234365630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása